Στο εσωτερικό του πλημμυρισμένου σπηλαίου στη βόρεια Ταϊλάνδη μπήκαν τα 19 μέλη των σωστικών συνεργείων προκειμένου να διεξάγουν την τρίτη επιχείρηση για τη διάσωση των τελευταίων πέντε εγκλωβισμένων, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

"Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο", συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αποστολής εκτιμώντας πως η επιχείρηση ενδεχομένως να ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.
Ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι η νέα φάση της επιχείρησης, που η αποστολή ελπίζει πως θα είναι και η τελευταία, άρχισε περί τις 10:08 τοπική ώρα (στις 06:08 ώρα Ελλάδας).
"Και οι πέντε θα βγουν ταυτόχρονα σήμερα", πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών και κραυγών χαράς από τους δημοσιογράφους και μέλη της αποστολής διάσωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του προπονητή δεν είναι καλή καθώς όλες αυτές τις μέρες έδινε το νερό και τα τρόφιμα του στα παιδιά.
Η επιχείρηση είχε πλέον ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
Πηγή ΦΩΤΟ: AP Photo/Sakchai Lalit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top