Ολοκληρώνεται η διαδικασία στο νεκροτομείο

Το επώδυνο έργο της αναγνώρισης των σορών από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι νεκροί είναι 84.
Έως και χθες Πέμπτη, είχε γίνει νεκροψία σε 75 από τις 84 σορούς που έχουν ανευρεθεί από την πυροσβεστική, την Αστυνομία και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Ο Ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί 75 νεκροτομές στα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.
Ο κ. Μπογιώκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη διαδικασία, δήλωσε ότι τα περισσότερα θύματα απανθρακώθηκαν ενώ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι το αργότερο μέχρι το Σάββατο, όταν και θα ολοκληρωθούν οι νεκροψίες – νεκροτομές θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο τόνισε, ότι εάν βρεθούν άλλα πτώματα σε σπίτια που παραμένουν κλειδωμένα και δεν έχουν ερευνηθεί από τις Αρχές, η διαδικασία θα καθυστερήσει κι άλλο.Τέλος, ο κ. Μπογιώκας είπε ότι παρά το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει και σε άλλες δύσκολες τέτοιες ιατροδικαστικές έρευνες, όπως σε εκείνες που ακολούθησαν τις τραγωδίες του Σάμινα και του Helios, αυτή είναι η δυσκολότερη όλων γιατί «μέσα σε λίγες ώρες -ίσως και ώρα- έχασαν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι απρόσμενα».
Για τους συγγενείς των θυμάτων παραχωρήθηκε ειδική αίθουσα για τη λήψη βιολογικού υλικού προκειμένου να γίνει ακριβής ταυτοποίηση.

Συνεχίζεται η έρευνα για τα δίδυμα κοριτσάκια

Ειδικό κλιμάκιο βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης στο Μάτι για την αναζήτησα των δίδυμων κοριτσιών που αγνοούνται έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.
Το κλιμάκιο συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες και διεξάγει έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα και οπουδήποτε αλλού μπορεί να βρεθούν τα κοριτσάκια.Πού υπάρχουν μέτωπα φωτιάς

Το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασε φωτιά στην Κύθνο, στην περιοχή Αγία Ειρήνη, η οποία βρίσκεται βόρεια του νησιού. Αργά το βράδυ ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο σε κοντινή περιοχή.
Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται και στα Γεράνεια, για την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων.


Πηγή: reader.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top