Δίπλωμα οδήγησης στα 17: Αυτή θα είναι η ποινή σε περίπτωση ατυχήματος - Κεντρική Εικόνα/Video

Αυστηρές τιμωρίες, όπως για παράδειγμα, απαγόρευση απόκτησης διπλώματος πριν από τη συμπλήρωση του 20ού έτους ηλικίας θα επιβάλλονται σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή 17χρονων οδηγών σε ατύχημα, έστω και μόνο με υλικές ζημιές.
Τα ανωτέρω γνωστοποίησε ο υφυπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών, Νικόλαος Μαυραγάνης, περιγράφοντας, στον Ant1, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οδήγηση από 17χρονο.
Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο προβλέπεται η οδήγηση από 17χρονο με τη συνοδεία ενήλικα οδηγού.
Συγκεκριμένα, ο ανήλικος θα πρέπει να περάσει ολόκληρη την εκπαίδευση που προβλέπεται για την απόκτηση διπλώματος (μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά, καθώς και γραπτές εξετάσεις και παράσταση), όμως δεν θα λαμβάνει δίπλωμα οδήγησης.
Αντί αυτού, θα δίνεται μία βεβαίωση η οποία θα του επιτρέπει να οδηγεί υπό την επίβλεψη ενήλικου οδηγού, τα κριτήρια για την επιλογή του οποίου θα οριστούν.
Όπως είπε ο υφυπουργός Μεταφορών, η οδήγηση από 17χρονους σχεδιάζεται σε συνδυασμό με το μάθημα οδήγησης, μάθημα επιλογής, στα σχολεία, ως προεκπαιδευτική παιδεία για τους μέλλοντες οδηγούς.

Πηγή: insider.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top