Ο τακτικός ελιγμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που μετέχουν στην προανακριτική για τη Novartis, να ζητήσουν και να πάρουν παράταση δυο ημερών προκειμένου να υποβάλουν το τελικό τους πόρισμα, δεν αλλάζει την ουσία της κατάληξης της Κοινοβουλευτικής έρευνας.
Είχαν προηγηθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν τα δικά τους πορίσματα, κατηγορώντας την πλειοψηφία για σκευωρία σπίλωσης και δυσφήμισης των πολιτικών της αντιπάλων.
Ήδη από τη ΝΔ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επέλεξε συνειδητά να μην εξετάσει την υπόθεση, προαποφασίζοντας να μην εξετάσει μάρτυρες, να μην διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα και να μην επιτρέψει την αποκάλυψη της αλήθειας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, επιρρίπτουν την ευθύνη για το προδιαγεγραμμένο φιάσκο της προανακριτικής στην πλειοψηφία, επειδή όπως τονίζουν, αρνήθηκε να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης γιατί είναι έντρομη ότι θα αποκαλυπτόταν η σκευωρία της Κυβέρνησης.
Αιχμή της κριτικής τους είναι το γεγονός ότι ενώ το σύνολο της Αντιπολίτευσης πρότεινε την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, η πλειοψηφία της Επιτροπής απέρριψε την πρόταση, προκρίνοντας ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να συζητήσει για την αρμοδιότητά της και να μην ερευνήσει τίποτε.
Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, η άρνηση της αυτή, οδήγησε στην εύλογη διακοπή της συμμετοχής των μελών της Αντιπολίτευσης στις εργασίες της, με την επιφύλαξη της επιστροφής τους αν η πλειοψηφία μετέβαλλε άποψη και δεχόταν την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, πράγμα που τελικώς ουδέποτε συνέβη.
Ειδικότερα, ως προς το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ακόμα και στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, δεν αναφέρεται πράξη που να συνιστά προσπάθεια νομιμοποίησης. Άρα από τη δικογραφία δεν προκύπτει οτιδήποτε σχετικό.
Από την οδό Πειραιώς επιμένουν να θεωρούν ότι η κατηγορία αυτή, μη περιλαμβανομένη -και ορθώς- στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας, προσετέθη, προφανώς μόνο για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού, στο πλαίσιο του σχεδίου για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης.

https://www.huffingtonpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top