Νέα προσφυγή για τις αλλαγές στον Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας

Νέα προσφυγή κατά του νέου οργανισμού του υπουργείου Παιδείας κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε ότι αφορά την αφαίρεση της αποστολής του σχετικά με την «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης.
Αυτή τη φορά η προσφυγή φέρει την υπογραφή της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ Μεντζελόπουλου, της «Πανελλήνιας 'Ενωσις Θεολόγων», της «Εστίας Πατερικών Μελετών» και δύο γονέων.
Η προσφυγή έρχεται να προστεθεί σε αυτή που πριν από λίγες ημέρες είχε καταθέσει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η Εκκλησία της Ελλάδος.
Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η παράλειψη του νέου οργανισμού του υπουργείου Παιδείας να εντάξει την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης στους σκοπούς του υπουργείου είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η «κρατική αποστολή της θρησκευτικής εκπαίδευσης των νέων αφορά σε μείζονα βαθμό τα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Όπως επισημαίνεται στην αίτηση ακύρωσης το κράτος και ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας, οφείλει να δρα για την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνειδήσεως των Ελληνοπαίδων μέσω του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να διδάσκεται σε ικανό αριθμό ωρών εβδομαδιαίως, «επί τη βάσει αποκλειστικών και μόνον των αρχών των δογμάτων, της διδασκαλίας και των Ιερών παραδόσεων της ορθοδοξίας».https://www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top