Ο μεγιστάνας Βενσάν Μπολορέ

Ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της Γαλλίας, Βενσάν Μπολορέ, τέθηκε υπό κράτηση μαζί με υπαλλήλους του ομίλου του

Ο δικηγόρος του Βενσάν Μπολορέ γνωστοποίησε ότι ο Γάλλος δισεκατομμυριούχους ανακρίθηκε από τις γαλλικές αρχές, καθώς υπάρχουν υποψίες για διαφθορά και χρηματισμό ξένων δημόσιων αξιωματούχων και συνέργεια σε διαφθορά.
Ο συνήγορός του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί έρευνας σε βάρος του δισεκατομμυριούχου σε ένα μήνυμα που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Βάσει του γαλλικού νόμου, σε βάρος ενός υπόπτου δεν απαγγέλλονται επίσημα κατηγορίες για κάποιο έγκλημα εκτός εάν ληφθεί από τις αρχές η απόφαση να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο δικηγόρος του διέψευσε τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης από τον Μπολορέ.
Η έρευνα σχετίζεται με τις καταγγελίες ότι ο όμιλος Μπολορέ ενεπλάκη στις προεκλογικές εκστρατείες υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο στην Αφρική ως αντάλλαγμα για επικερδή συμβόλαια για την εκμετάλλευση λιμένων. Ο όμιλος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος του.
Ο δισεκατομμυριούχος συμμετέχει σε πολλά έργα στη Γαλλία και είναι φίλος του Νικολά Σαρκοζί εδώ και 30 χρόνια. Είχε γίνει ευρύτερα γνωστός για την παροχή των πολυτελών διακοπών του πρώην Γάλλου προέδρου μετά την εκλογή του το 2007.


http://www.news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top