Σε δέκα ετήσιες δόσεις θα καταβάλλουν τα κανάλια το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες σύμφωνα με τροπολογία επί του νόμου Παππά που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα media.

Η νομοθεσία έως τώρα προέβλεπε την καταβολή του ποσού σε τρεις δόσεις.

Στην ίδια τροπολογία η υποχρέωση των καναλιών να απασχολούν μινιμουμ 400 εργαζόμενους με σχέση μισθωτης εργασίας μετατρέπεται από όρος αδειοδότησης, σε όρο λειτουργίας. Τα κανάλια θα έχουν περιθώριο 6 μηνών για να βεβαιώσουν ότι απασχολούν τον προβλεπόμενο από το νόμο αριθμό εργαζομένων.

Επίσης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα έχουν περιθώριο έξι μηνών μετά την ανακήρυξή τους σε υπερθεματιστές για να συμμορφωθούν σε άλλες απαιτήσεις του νόμου Παππα, που αφορούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό, την κτηριακή υποδομή αλλά και τις ποιοτικές προδιαγραφές του προγράμματος.

Η τροπολογία έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ορίσει την τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδεις στα 35 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία ενσωματώνει παρατηρήσεις που κατέθεσε το ΕΣΡ στον αρμόδιο υπουργό με στόχο να θωρακιστεί καλύτερα ο νόμος ενόψει τυχόν προσφυγών από τους τηλεοπτικούς σταθμούς κατά του επερχόμενου διαγωνισμού αδειοδότησης.


Πηγή: real

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top