ΕΣΡ: Ραντεβού το Φθινόπωρο για τις τηλεοπτικές άδειες

Τις… βαλίτσες τους ετοιμάζουν τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αφού πήραν την πρώτη μεγάλη απόφαση για τον αριθμό των 7 πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών.
Όπως ανέφεραν πηγές του Ραδιοτηλεοπτικού πρόκειται για ιστορική απόφαση, αφού μετά από 30 χρόνια με τον σωστό τρόπο αρχίζει να μπαίνει ένα νομικό πλαίσιο στον τηλεοπτικό χάρτη.
Η αλήθεια είναι ότι οι 7 άδειες δεν αποκλείουν θεματικά κανάλια καθώς κατά το Ραδιοτηλεοπτικό υπάρχουν κενές θέσεις από το φάσμα της ΕΡΤ.
Επίσης τονίζεται ότι όχι μόνο δεν υπήρξε καθυστέρηση, αλλά για να αποφασιστεί ο αριθμός μελετήθηκαν οι νόμοι από όλες τις χώρες της Ευρώπης και καταναλώθηκαν ώρες επί ωρών και ημέρες για να μπορέσουν να γίνουν αντιληπτά όλα τα τεχνικής φύσης προβλήματα, αφού το 2021 όλη η τεχνολογία θα αλλάξει ξανά.
Η δεύτερη μεγάλη απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού είναι επί της αρχής του τιμήματος, αλλά και επί της διαδικασίας. Γίνεται φανερό ότι αναζητείται τρόπος να μην είναι «τζόγος» το τίμημα όπως τη πρώτη φορά και ίσως να είναι πιθανό να μην υπάρξει τιμή εκκίνησης.
Όλα αυτά όμως θα συζητηθούν και θα οριστούν όχι πριν τις 20 Αυγούστου.


Newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top