Οι τρεις κατηγορούμενοι διαχώρισαν τη θέση τους από τον Αρτέμη Σώρρα, κρατώντας αποστάσεις από τον ιδρυτή του φορέα, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ενώπιον των αρχών.
Ελεύθερα με εγγύηση τρία στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσης»

Ελεύθεροι με την καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, τα τρία στελέχη της "Ελλήνων Συνέλευσις", κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργηματικών πράξεων βρίσκονταν από τις 9 το πρωί στον 1ο ειδικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, όρισε και για τους τρείς τους περιοριστικούς όρους της ευγγυοδοσίας, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους μία φορά το μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι διαχώρισαν τη θέση τους από τον Αρτέμη Σώρρα, κρατώντας αποστάσεις από τον ιδρυτή του φορέα. Κι αυτό γιατί -όπως φαίνεται να είπαν στον ανακριτή- ο ίδιος δεν έχει εμφανιστεί ενώπιον των αρχών παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης, ενα για την παρούσα υπόθεση και ένα μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου στην Πάτρα.
Μάλιστα, οι άλλοτε συνοδοιπόροι του φυγόδικου φέρονται να επέρριψαν ευθύνες σε βάρος του, καθώς όφειλε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να απολογηθεί για τις δικές του ενέργειες, αντί εκείνοι - που ισχυρίζονται ότι ασχολούνταν αποκλειστικά με τον πολιτικό φορέα- μόνοι τους να είναι αντιμέτωποι με κακουργήματα.
Παράλληλα, φέρονται να επικαλέστηκαν -κατά τις ίδιες πηγές- την περιβόητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία προτού αυτή αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο, ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Συγκεκριμένα, ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είπε πως ο ίδιος έγινε μέλος της "Ελλήνων Συνέλευσις" το 2014, μετά την έκδοση της, περίδοσο κατά την οποία κανείς δεν αμφισβητούσε την δικαστική απόφαση, ούτε και είχε ελέγξει κανείς τη βασιμότητα των όσων ο Αρτ. Σώρρας έλεγε.
Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος Χρήστος Καρακώστας, υποστήριξε πως "οι κατηγορίες θα καταπέσουν στην πορεία", ενώ ο εκ των κατηγορουμένων, κ. Θεοδωρόπουλος, δήλωσε πως ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να ήταν εδώ, γιατί "θα ήταν ο βασικότερος που θα κατέθετε".
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και εννέα συνεργατών του -εκ των οποίων για δύο έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης στο εξωτερικό- κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ.α. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν και οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι προς απολογία.

e.karamanoli@euro2day.gr
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top