Νέο αλαλούμ με τα ανασφάλιστα οχήματα – Γιατί καθυστερεί η επιβολή προστίμων

Δεν θα «τρέξει» διασταυρώσεις γα τα ανασφάλιστα οχήματα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εάν πρώτα δεν της σταλούν από το υπουργείο Μεταφορών και την Ελληνική Αστυνομία αναθεωρημένες λίστες με τα σωστά στοιχεία.

Μετά τα παράβολα των 250 ευρώ που είχαν σταλεί στους ιδιοκτήτες 1.150.000 οχημάτων

, τα οποία είχαν εντοπιστεί ανασφάλιστα στα μέσα Ιουνίου, διαπιστώθηκαν πολλά λάθη του συστήματος με ΙΧ, που αποδεδειγμένα είχαν τεθεί σε ακινησία, που είχαν πουληθεί ή κλαπεί, αλλά δεν είχαν απογραφεί από το υπουργείο Μεταφορών και την Ελληνική Αστυνομία.

Μπορεί σήμερα να έληξε η προθεσμία που είχε δώσει η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ώστε να ασφαλίσουν τα οχήματα τους όσοι δεν το είχαν κάνει χωρίς πρόστιμο, ωστόσο η ΑΑΔΕ δεν είναι διατεθειμένη να δρομολογήσει νέες διασταυρώσεις εάν πρώτα δεν επικαιροποιηθούν οι βάσεις δεδομένων των αρμόδιων φορέων, πολύ απλά διότι δεν θέλει η φορολογική διοίκηση να κατηγορείται για σφάλματα για τα οποία δεν ευθύνεται.
Στη βάση αυτή το υπουργείο Μεταφορών και η ΕΛΑΣ θα πρέπει να επανελέγξουν τις λίστες τους για να εντοπίσουν ποια οχήματα είναι σε κυκλοφορία και ποια όχι.
Άλλη μια παράμετρος που καθιστά δύσκολο το έργο της ΑΑΔΕ είναι το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί ακόμα η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα πρόστιμα από 100 έως και 250 ευρώ που θα ισχύουν για όσους εντοπίζονται να έχουν ανασφάλιστα οχήματα.

http://www.cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top