Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά μέσα

Το νέο πολυνομοσχέδιο που αφορά στους κλάδους οπτικοακουστικών μέσων και διαστημικών εφαρμογών παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Παππάς, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, ώστε:

· Η Ελλάδα να διασφαλίσει τον ρόλο και την παρουσία της σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μεταξύ των «διαστημικών εθνών».

· Να καταπολεμηθούν προβλήματα νόθευσης τους ανταγωνισμού στο χώρο της τηλεοπτικής διαφήμισης και της κυκλοφορίας των εφημερίδων.

Στη Διυπουργική Επιτροπή Επενδύσεων αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας και συμφωνήθηκαν οι εξής προτάσεις:

· Να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του Νομοσχεδίου από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ώστε να υπάρχει συμβατότητα με τον Αναπτυξιακό Νόμο.

· Να ληφθεί υπόψη η συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού σε θέματα παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.

· Να εξετασθεί το πλαίσιο λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας, ώστε να συμπεριληφθούν κατά το δυνατό οι διαφημίσεις των ηλεκτρονικών εντύπων. 
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top