Αλλάζουν υπηκοότητα οι Βρετανοί λόγω Brexit

Κατά 361% εκτινάχτηκε ο αριθμός των Βρετανών που έλαβε τη γερμανική υπηκοότητα καθώς πολλοί ανησυχούν ότι οι εκλογές θα κάνουν δυσκολότερη στο μέλλον την παραμονή και της εργασία τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, συνολικά, 2.865 Βρετανοί έλαβαν τον περασμένο χρόνο την γερμανική υπηκοότητα, αύξηση που ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερη φέτος καθώς απαιτούνται αρκετοί μήνες για να λάβει κάποιος γερμανικό διαβατήριο.
«Η σύνδεση με το Brexit είναι ξεκάθαρη», σχολίασε η Υπηρεσία.
Κάποιοι Βρετανοί ενδεχομένως να ανησυχούν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σκληρό Brexit, αφήνοντας την χώρα εκτός της ενιαίας αγοράς και περιορίζοντας την ελευθερία των μετακινήσεων εντός του μπλοκ, σχολιάζει το Reuters.
Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ το 2019, αλλά η εκλογική αποτυχία της Τερέζα Μέι την περασμένη εβδομάδα, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι είδους συμφωνία για το Brexit θα επιτευχθεί.
Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι συνολικά 110.400 ξένοι έλαβαν πέρυσι την γερμανική υπηκοότητα, αύξηση κατά 2,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης να παρατηρείται σε Βρετανούς.
Οι περισσότεροι που έλαβαν γερμανική υπηκοότητα είναι Τούρκοι παρότι ο αριθμός αυτός, 16.290, είναι μειωμένος κατά 17,3% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, ενώ αύξηση της τάξης του 11,3% σημειώθηκε στην αλλαγή υπηκοότητας των Πολωνών. 


http://www.cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top