«Δίχτυ» ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ σε συναυλίες και εκδηλώσεις υπό τον φόβο τζιχαντιστών

Δίχτυ ασφαλείας για την προστασία των πολιτών σε συναυλίες και υπαίθριες συναθροίσεις υπό τον φόβο τζιχαντιστικού χτυπήματος στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις στην Αγγλία στήνει η ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την Europol την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και την κρατική ασφάλεια.
Μάλιστα όλοι οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ΔΙ.ΑΣ έχουν στην κατοχή τους ένα ειδικό εγχειρίδιο για την αναγνώριση τζιχαντιστών και "εκκολαπτόμενων" μοναχικών λύκων.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις μεταξύ των επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στις οποίες μεταξύ άλλων,έγινε αναβάθμιση επιχειρησιακού ελέγχουμε υποψήφιους στόχους τζιχαντιστών,καθώς επίσης και ένα πλαίσιο ελέγχων που θα αφορά την επιτήρηση μεγάλων συναυλιών και υπαίθριων εκδηλώσεων. Παράλληλα αξιολογούνται πρόσωπα και δεδομένα που προκύπτουν απο αναλύσεις των ατόμων που έρχονται στη χώρα μέσω της Τουρκίας και όπως γίνεται εδώ και μήνες,υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των Ελληνικών και των Ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας.
Δυο χιλιάδες αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και της Άμεσης Δράσης,έχουν προμηθευτεί το ειδικό εγχειρίδιο «Δράσεις κατά της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού» που έχει συνταχθεί απο το κέντρο μελετών και ασφάλειας της ΕΛ. ΑΣ, για την αναγνώριση σε θεωρητικό επίπεδο,ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για τζιχαντιστικής δράση και αναγνώριση στοιχείων συμπεριφοράς τους.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, κύριος Θοδωρής Χρονόπουλος, που είχε ενεργό συμμετοχή στην σύνταξη του εγχειριδίου,έχει επισημάνει πώς, «το γεγονός ότι ριζοσπαστικοποιείται κάποιος δεν σημαίνει ότι κατ'ανάγκη θα οδηγηθεί στο βίαιο εξτρεμισμό ή ότι θα γίνει τρομοκράτης. Μπορεί να φτάσει εκεί όμως μπορεί και όχι.
Ο τρομοκράτης όμως έχει περάσει από το στάδιο της ριζοσπαστικοποίησης».  Όσον αφορά στο ώριμο στάδιο και στις ενδείξεις προπαρασκευής τρομοκρατικής ενέργειας ή βίαιης εξτρεμιστικής δράσης εντάσσονται τα πλαστά έγγραφα, η εύρεση δρομολογίων διαφυγής ή η κατόπτευση ενός συγκεκριμένου χώρου.


  newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top