Τα “δώρα” των Βρυξελλών στην Ελλάδα για να υπάρξει συμφωνία για το χρέος

- Κινήσεις καλής θέλησης ετοιμάζουν οι δανειστές ως αντιστάθμισμα της αναμενόμενης... ασάφειας για το χρέος
- Αύξηση της δόσης για να εξοφληθούν οφειλές του δημοσίου και για ενίσχυση της ρευστότητας
- Εμπροσθοβαρής καταβολή κοινοτικών κονδυλίων και εξάντληση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

“Δωράκια” προς την ελληνική κυβέρνηση για να αποδεχτεί την ασάφεια που θα υπάρχει στην απόφαση για το χρέος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ετοιμάζουν στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα στην απόφαση του Eurogroup, θα περιλαμβάνονται “δωράκια”, όπως η αύξηση της δόσης για να εξοφληθούν οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας, η εμπροσθοβαρής καταβολή των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., καθώς και η εξάντληση όλων των δυνατοτήτων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αλλά και από το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ.
Το θέμα φαίνεται πως είχε τεθεί στο τραπέζι ως εναλλακτική προσφορά στην Ελλάδα εδώ και κάμποσο καιρό και γι΄ αυτό υπάρχουν τουλάχιστον δύο αποδείξεις.
Η πρώτη είναι η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στο Concordia Summit την Τετάρτη στην ανάγκη ενίσχυσης της ανάπτυξης με βοήθεια από τους εταίρους. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε “να αναλάβει  η Ευρώπη συγκεκριμένες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες – πέρα από την αναγκαία επέκταση  του χρονικού διαστήματος της ωρίμανσης των αποπληρωμών – να αναλάβει και συγκεκριμένες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες  για επενδυτικά προγράμματα, κερδοφόρα προγράμματα, που θα τονώσουν την ανάπτυξη, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και που θα γεφυρώσουν τελικά στη πράξη, τις διαφορετικές εκτιμήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ανάμεσα στους θεσμούς, ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς”.
Η δεύτερη απόδειξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως σύμπτωση. Όμως, επειδή τέτοιες συμπτώσεις έχουν ισχυρό συμβολισμό και οι Ευρωπαίοι έχουν αδυναμία σε αυτού του είδους τους συμβολισμούς, μόνο συμπτωματική δεν είναι η άφιξη στην Ελλάδα στις 15 και 16 Ιουνίου της  αρμόδιας επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνας Κρέτσου. Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top