Θεσσαλονίκη: Βγήκαν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα, υπό τον... φόβο των ιδιωτών

Επέτρεψαν την κυκλοφορία των απορριμματοφόρων οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης, ως μία κίνηση καλής θέλησης και προσπάθειας να πείσουν τη διοίκηση του δήμου να μην αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Δέκα οχήματα πραγματοποιούν από το απόγευμα της Δευτέρας αποκομιδή, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένο συνολικά 27 απορριμματοφόρα, μοιρασμένα σε τρεις βάρδιες, να μαζέψουν τα σκουπίδια που έχουν σχηματίσει «βουνά» στους κάδους.
Η αποκομιδή, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πραγματοποιείται στις περιοχές της Τούμπας, Χαριλάου, Βασ. Ολγας, ενώ τα απορριμματοφόρα θα περάσουν και από το κέντρο της πόλης.
«Δεν θα αφήσουμε να μπει ιδιώτης. Η διαφορά στην πόλη άρχισε να φαίνεται» υποστήριξε η κ. Χοροζίδη, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της έως τώρα αποκομιδής εμφανίζεται και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς. «Τις τελευταίες ώρες μαζεύτηκαν 330 τόνοι σκουπιδιών. Θεωρώ ότι με την πρωινή βάρδια, που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι, θα ξεπεράσουμε τους 420 τόνους» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, προέχει η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων μέχρι την Παρασκευή, καθώς η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, στον προγραμματισμό είναι να βγουν στους δρόμους και οι υδροφόρες του δήμου προκειμένου να πλύνουν τους κάδους και τα πεζοδρόμια.
Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αξιολογήσει ποια προσφορά ιδιώτη είναι η πιο συμφέρουσα για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει οριστεί η ακριβής ώρα της συνεδρίασης.
 http://www.cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top