Η επιλογή του Χρήστου Σπίρτζη για την εγκατάσταση στους οδικούς άξονες δορυφορικού συστήματος έχει αμφισβητηθεί έντονα από πολλές πλευρές


Σε οίκο εγνωσμένης εμπειρίας θα αναθέσει το υπουργείο Yποδομών τον σχεδιασμό και τη δημοπράτηση του δορυφορικού ηλεκτρονικού συστήματος για την αναλογική χρέωση διοδίων στους οδικούς άξονες.

Στόχος του υπουργείου Yποδομών είναι έως τα τέλη του 2018 να έχει τεθεί σε λειτουργία, σε όλους τους οδικούς άξονες, το νέο δορυφορικό σύστημα αναλογικής χρέωσης διοδίων.

Η επιλογή του Χρήστου Σπίρτζη για την εγκατάσταση στους οδικούς άξονες δορυφορικού συστήματος έχει αμφισβητηθεί έντονα από πολλές πλευρές με καλή γνώση του αντικειμένου, οι οποίες υποστηρίζουν ότι το σύστημα αυτό δεν πρόκειται να είναι έτοιμο έως τα τέλη του 2018, καθώς προκύπτουν σοβαρά ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στην ίδια απόφαση ο υπουργός Υποδομών καλεί τους παραχωρησιούχους που διαχειρίζονται όλους τους οδικούς άξονες, πλην της Εγνατίας Οδού, να υποβάλουν μελέτες για το πως η χρέωση των οδηγών που χρησιμοποιούν τους οδικούς άξονες μπορεί να γίνει πιο αναλογική.

Ωστόσο, οι εταιρείες που διαχειρίζονται τους οδικούς άξονες έχουν ήδη υποβάλει τις προτάσεις τους στο υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τις οποίες δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί νέο δορυφορικό σύστημα διοδίων, αλλά να βελτιωθεί και γίνει αναλογικότερο το υφιστάμενο.

Ερωτήματα προκύπτουν και από την απόφαση του υπουργείου να αναθέσει το έργο στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης Πελοποννήσου και Βορείου Ελλάδος (ΕΥΔΕ/ΚΕΣΠ ΠΕ&ΒΕ), δεδομένου ότι πριν από λίγες εβδομάδες στελεχώθηκε η Υπηρεσία Οδικών Τελών, η οποία έχει αναλάβει μεταξύ άλλων και τον εξορθολογισμό των διοδίων.

Ο ΣΚΑΪ ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Υποδομών για το ζήτημα αυτό, δίχως να λάβει απάντηση.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top