Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 και μισή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκου Τράκα, τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει το συμβούλιο της ομοσπονδίας, το οποίο θα συνεδριάσει μετά τις 12 το μεσημέρι.
Ο ίδιος, ωστόσο, έκανε λόγο για «καλό κλίμα» και άφησε να εννοηθεί ότι η νέα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι του διαλόγου φαίνεται να ικανοποιεί τους εργαζομένους.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να αρθεί το αδιέξοδο σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.
Πριν από τη συνάντηση επικράτησε για λίγη ώρα μικροένταση έξω από το Μαξίμου, όταν έφθασαν συμβασιούχοι των δήμων, οι οποίοι δεν είναι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή, με σκοπό να ψηφιστεί την Τρίτη, η τροπολογία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ βαθμού.


 Πηγή: reader.gr