Περίπου 4 στους 10 φορολογουμένους των οποίων οι δηλώσεις έχουν εκκαθαριστεί καλούνται να πληρώσουν μέσο φόρο 903 ευρώ, ενώ μόλις το 16% του συνόλου των φορολογουμένων έχει επιστροφή φόρου που ανά μέσο όρο δεν ξεπερνά τα 330 ευρώ.
Σύμφωνα με το insider.gr και με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως το βράδυ της Κυριακής είχαν υποβληθεί 3.101.913 φορολογικές δηλώσεις, από σύνολο 6,5 εκατομμυρίων δηλώσεων ενώ απομένουν περίπου δύο εβδομάδες προτού λήξει η προθεσμία για την υποβολή των εντύπων της Εφορίας.
Οι υπόλοιποι 3.500.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα κατά την εφετινή συμπλήρωση των εντύπων της Εφορίας για να μην πληρώσουν έξτρα φόρο.
Ήδη, από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτουν τα εξής: Για το 37,2% των φορολογουμένων (1.163.409 δηλώσεις) το εκκαθαριστικό της Εφορίας είναι χρεωστικό με τον μέσο φόρο να ανέρχεται σε 903 ευρώ, ενώ εκείνοι που έχουν επιστροφή φόρου είναι μόλις το 16,2% του συνόλου (500.153 δηλώσεις), με το μέσο επιστρεφόμενο ποσό να διαμορφώνεται σε 326 ευρώ.
Για τους υπόλοιπους 1.421.000 το εκκαθαριστικό της Εφορίας είναι μηδενικό, δηλαδή δεν θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο, αλλά ούτε θα τύχουν επιστροφής.
Οι λογιστές ζητούν παράταση, αλλά μέχρι στιγμής στο υπουργείο Οικονομικών κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αν και θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί και εφέτος ολιγοήμερη παράταση.
Σε κάθε περίπτωση, είτε δοθεί παράταση είτε όχι, η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε τρεις δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τα τέλη Ιουλίου, τη 2η έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και την 3η έως 30 Νοεμβρίου.
 
 
 Πηγή: insider.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top