Αύξηση της μισθωτής εργασίας τον Μάιο

Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 89.534 στις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό χώρο τον Μάιο, προκύπτει σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Η αύξηση αυτή της μισθωτής εργασίας τον προηγούμενο μήνα είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαΐου από το 2001 έως σήμερα.
Επίσης, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής εργασίας του πρώτου πενταμήνου του έτους 2017 διαμορφώνεται στις 215.304 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας επίσης την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Μαΐου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 264.587, ενώ οι αποχωρήσεις σε 175.053.
Συνολικά για την περίοδο Ιανουάριος – Μάιος 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 924.321 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 709.017.
Με αφορμή την δημοσιοποίηση της έκθεσης, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε: «Η θετική δυναμική στην αγορά εργασίας διατηρήθηκε και τον Μάιο. Η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι κομβικής σημασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αποτελεί το βασικό κοινωνικό πρόβλημα για τη χώρα μας. Χωρίς θριαμβολογίες, συνεχίζουμε την προσπάθεια με σχέδιο και επιμονή».


 Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top