«Πόλεμος νεύρων» από τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Την αντίδραση των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη αναμένει η Αστυνομία μετά τη δημοσιοποίηση –το Σάββατο– της επιστολής με την οποία η οικογένεια του Κρητικού επιχειρηματία ανακοίνωσε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση του 54χρονου.
Αστυνομικοί που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση διευκρινίζουν ότι το μήνυμα της οικογένειας είχε ως αποδέκτες τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη, οι οποίοι για περισσότερο από ένα μήνα δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία επικοινωνία με τους συγγενείς του απαχθέντος. «Περιμένουμε αντίδρασή τους τα επόμενα εικοσιτετράωρα, προκειμένου –μεταξύ άλλων– να διαπιστώσουμε ότι ο 54χρονος είναι καλά στην υγεία του. Μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν διακοπεί για πάνω από 33 ημέρες», σχολίασε στην εφημερίδα «Καθημερινή» αρμόδια αστυνομική πηγή. Το περασμένο Σάββατο, 80 ημέρες μετά την απαγωγή του 54χρονου, η οικογένεια του επιχειρηματία έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία έκανε λόγο για «πέρας των διαπραγματεύσεων».
Σύμφωνα με μία εκδοχή, η δημοσιοποίηση της επιστολής έγινε κατόπιν συνεννόησης με την ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, αξιωματικοί με εμπειρία στον χειρισμό παρόμοιων υποθέσεων σχολίαζαν χθες στην εφημερίδα ότι η πρωτοβουλία ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Λεμπιδάκη και εξέφρασαν προβληματισμό για το ενδεχόμενο η έκφραση αγωνίας από τους οικείους του επιχειρηματία να ερμηνευθεί από τους απαγωγείς ως ένδειξη αδυναμίας.
Πριν από περισσότερες από 53 ημέρες, οι δράστες, κατόπιν αιτήματος των συγγενών του απαχθέντος, άφησαν σε σημείο που υπέδειξαν ένα USB με ηχητικό αρχείο που αποδείκνυε ότι ο απαχθείς ήταν καλά στην υγεία του. Είκοσι ημέρες αργότερα ακολούθησε νέα, η τελευταία μέχρι σήμερα, επικοινωνία ανάμεσα στους δράστες και τους συγγενείς του 54χρονου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αντάλλαξαν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς οι απαγωγείς, απαντώντας στη δήλωση των συγγενών για το ποσό των λύτρων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν, ανέφεραν: «Παίξαμε και χάσαμε».
Σήμερα, οι συγγενείς του απαχθέντος εκφράζουν φόβους για τη ζωή του 54χρονου. Όσοι πάντως παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην υπόθεση εκτιμούν ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης παραμένει εν ζωή και κρατείται σε κρησφύγετο των απαγωγέων του στην Κρήτη.

Αποδίδουν μάλιστα τις αραιές επικοινωνίες σε «πόλεμο νεύρων» που κήρυξαν οι απαγωγείς στην οικογένεια του απαχθέντος.


http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top