Νέα προειδοποίηση της Τουρκίας στη Wikipedia: Να αποσύρει τα άρθρα…

Η Τουρκία απηύθυνε προειδοποίηση προς την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, η πρόσβαση στην οποία αποκλείστηκε από την Άγκυρα πριν από δύο εβδομάδες, επειδή ανάρτησε άρθρα που, όπως υποστηρίζει, δημιουργούν την εντύπωση πως η Τουρκία υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Αχμέτ Αρσλάν.

Η επιτροπή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες πως η πρόσβαση στη Βικιπαίδεια από την Τουρκία πλέον έχει αποκλειστεί, επικαλούμενη έναν νόμο που της επιτρέπει να εμποδίζει την προσπέλαση ιστοτόπων που θεωρείται ότι εγείρουν απειλές για την εθνική ασφάλεια.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Αρσλάν απαίτησε από την Wikipedia να ανοίξει ένα γραφείο εκπροσώπησης στην Τουρκία και να περιληφθεί στους υπόχρεους καταβολής φόρων.
Υπενθυμίζεται ότι στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε την Τετάρτη, η Wikipedia, εναντίον της απόφασης της τουρκικής κυβέρνησης να εμποδίζεται η πρόσβαση στον ιστότοπό της, όπως αναφέρει το CNN Türk.
 http://www.cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top