Πυρετός ζυμώσεων για το ελληνικό χρέος - Συνεδριάζει το Washington Group - Κεντρική Εικόνα/Video

Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και παρά τις σθεναρές αντιστάσεις από την πλευρά του Βερολίνου.
Με απώτερο στόχο την αναζήτηση της… χρυσής τομής στο θέμα ελάφρυνσης του χρέους, πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα Κυριακή – και μόλις μια μέρα πριν τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης – θα συνεδριάσει το Washington Group στις Βρυξέλλες.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η «καυτή πατάτα» του ελληνικού χρέους, με στόχο να επιχειρηθεί μια συνολική συμφωνία.
AdTech Ad
Ωστόσο, τα μηνύματα δεν είναι και τα πιο ελπιδοφόρα, αφού για μια ακόμη φορά το Βερολίνο μειώνει κατακόρυφα των πήχη των προσδοκιών.
Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία μείωση του ελληνικού χρέους, φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία για συνολική λύση που εξέφραζαν το ΔΝΤ και η Αθήνα, λίγο πριν του Eurogroup της Δευτέρας.
H Γερμανία δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM.
Αισιόδοξος, ωστόσο, ότι από αύριο Δευτέρα κιόλας, στο Eurogroup, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μία καλή και οριστική λύση στο χρέος, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) και να επιχειρηθεί η έξοδος στις αγορές, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.
«Με αυτό το σκεπτικό έχουμε διαπραγματευτεί έως τώρα, έχουμε προσπαθήσει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, με αυτό το σκεπτικό διεκδικήσαμε και πετύχαμε τα αντιμέτρα, και με το ίδιο διεκδικούμε τη συνολική συμφωνία για το χρέος. Η χώρα μας με την ψήφιση των μέτρων- αντιμέτρων από την ελληνική Βουλή ανταποκρίθηκε πλήρως και εγκαίρως στις υποχρεώσεις της. Άλλοθι για άλλη καθυστέρηση στο θέμα της ρύθμισης του χρέους δεν υπάρχει. Οι αποφάσεις πλέον είναι στα χέρια των θεσμών για μία καλή και οριστική λύση, ούτως ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη μας στο QE και να επιχειρήσουμε την έξοδο στις αγορές», τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.http://www.insider.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top