«Διχάζει» τη G7 το ζήτημα του ελληνικού χρέους - Κεντρική Εικόνα/Video

Σημαντικές διαφωνίες στους κόλπους της G7 έχει προκαλέσει το ζήτημα του ελληνικού χρέους, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Όπως αναφέρει, ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή στο Μπάρι οι εργασίες των υπουργών Οικονομικών των G7. Επίσημα στα κύρια θέματα συζήτησης είναι η ανάπτυξη και η καταπολέμηση των ανισοτήτων, η ασφάλεια στο διαδίκτυο και η διεθνής φορολόγηση.
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν έχει συμπεριληφθεί  στην ατζέντα που ετοίμασε η ιταλική προεδρία και ο υπουργός Oικονομικών της κυβέρνησης Τζεντιλόνι, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, αλλά είναι ένα θέμα που συζητείται στις διμερείς επαφές. «Το θέμα της Ελλάδας συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός εξήγησε ότι η όλη γραμμή, είναι εκείνη που συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2016.
Προφανώς – σύμφωνα πάντα με τη Deutsche Welle – οι πρώτες επαφές και ζυμώσεις έγιναν ήδη χθες Πέμπτη το βράδυ, στη συναυλία που παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες στη σύνοδο και στο επίσημο δείπνο που ακολούθησε.
Παράλληλα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όμως, τονίζει:
«H θέση μας για την Ελλάδα δεν άλλαξε. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με στόχο το πακέτο αυτό ελάφρυνσης του χρέους και δεν υπάρχει ακόμη αρκετή σαφήνεια πάνω στο όλο θέμα. Ελπίζουμε πάντως οι ευρωπαϊκές αρχές να συνεχίσουν να εργάζονται με αυτό τον στόχο».
Οι ανταλλαγές απόψεων στο περιθώριο της Συνόδου θα συνεχισθούν μέχρι αύριο Σάββατο το μεσημέρι αν και δεν αναμένεται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να υπάρξει κάποια οριστική απόφαση, αναφέρει η Deutsche Welle. http://www.insider.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top