Η Deutsche Bank σκοπεύει να «τιμωρήσει» πρώην στελέχη της για παρατυπίες του παρελθόντος

Η Deutsche Bank αναμένει τα πρώην μέλη του συμβουλίου της να καταβάλουν σημαντικά ποσά για τον ρόλο τους σε παρατυπίες του παρελθόντος που αμαύρωσαν τη φήμη της. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρός της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Πολ Αχλάιτνερ.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετοχών της Deutsche Bank, ο Αχλάιτνερ έκανε γνωστό ότι το εποπτικό της συμβούλιο και δύο επιτροπές συζητούν την ανάγκη για προσωπική και συλλογική ευθύνη και ότι η τράπεζα έχει ζητήσει τη νομική συμβουλή τρίτων.

640x640 5REUTERS/Ralph Orlowski

«Το εποπτικό συμβούλιο αναμένει ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μια συμφωνία που θα διασφαλίζει ότι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν μια σημαντική οικονομική συνεισφορά», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση, οι συνομιλίες είναι σε προχωρημένο στάδιο.
Ο πρόεδρος δεν κατονόμασε συγκριμένους ανθρώπους, αλλά άτομα προσκείμενα στην Deutsche Bank δήλωσαν στο Reuters ότι το εποπτικό συμβούλιο βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πρώην διευθύνοντες συμβούλους Ανσού Τζάιν και Γιούργκεν Φίτσεν καθώς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Οι ίδιοι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.


 http://www.cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top