Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών το ευρώ

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών έναντι του δολαρίου βρίσκεται το ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1245 δολάρια.


Αφορμή ήταν οι δηλώσεις της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, που άφησε να εννοηθεί ότι το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας οφείλεται εν μέρει στη χαμηλή ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος.

Κατά την ομιλία της σε σχολείο στο Βερολίνο η Μέρκελ είπε ότι οι πολύ μεγάλες εξαγωγές της Γερμανίας οφείλονται σε δύο βασικούς παράγοντες, τους οποίους δεν μπορεί να ελέγξει η κυβέρνηση: τη χαμηλή ισοτιμία του ευρώ και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.
Οι δηλώσεις αυτές έκαναν πολλούς να πιστεύουν ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στο Βερολίνο για τα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, ενόψει μάλιστα της Συνόδου του G7 που θα συγκληθεί 26 και 27 Μαΐου στη Σικελία.
Οι αγορές περιμένουν τώρα να λάβουν νέο σήμα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όσον αφορά την πορεία αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, για να εκτιμήσουν τις επόμενες κινήσεις τους στις αγορές συναλλάγματος και όχι μόνο.


http://www.cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top