Ουσιαστική δέσμευση των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος ζητά ο Τόμσεν - Κεντρική Εικόνα/Video

Την ανάγκη να υπάρξει «πραγματική και ουσιαστική» δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αυτή είναι η απάντηση του Τόμσεν στο Βερολίνο και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, που εδώ και περίπου 24 ώρες διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να ανοίξει συζήτηση για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν το 2018.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα συγκεκριμένα σχόλια του Τόμσεν έγιναν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχε στα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για τη συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης – θεσμών.
Ειδικότερα, ο Τόμσεν επανέλαβε την πάγια θέση ότι πρέπει να υπάρξει «πραγματική δέσμευση» των Ευρωπαίων εταίρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητά αξιόπιστες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τα μελλοντικά πρωτογενή πλεονάσματα και τους μακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς στόχους της Ελλάδας και προς την κατεύθυνση αυτή κλιμακώνει τις πιέσεις προς το Βερολίνο.
Πάντως στο ΔΝΤ φαίνεται να έχουν θέσει ως επόμενο κρίσιμο χρονικό ορόσημο, για μια ενδεχόμενη σύγκλιση των δανειστών στο θέμα αυτό, την Σύνοδο των υπουργών του G7 που διεξαχθεί στο Μπάρι της Ιταλίας από τις 11 έως 13 Μαΐου. Εκεί, όπου εκτός απροόπτου θα μεταβεί και η Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να συνέλθει στο περιθώριο της Συνόδου το Washington Group για να παρουσιαστεί στην γενική διευθύντρια του Ταμείου, το πακέτο των προτάσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να πειστεί για επιστρέψει με χρηματοδότηση στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.




Πηγή: insider.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top