τού Θεοδόση Εκίζογλου,

  Έλα τώρα, μην το κατηγορούμε άδικα το Παιδί. Άλλωστε ο βαρύς χειμώνας φταίει για τούς αυξημένους λογαρισμούς τής ΔΕΗ και όχι το ίδιο το Καλό Παιδί(http://bit.ly/2qYT4pR ). Αυτή ήταν η διαπίστωση τού Αριστερού Ηγέτη κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Ενέργειας προχθές, Τετάρτη 24/5. Αλλά τί λέω; Έτσι κι αλλιώς, ο Τσίπρας δεν φταίει για τίποτα από όλα όσα μάς συμβαίνουν. Έτσι τα βρήκε τα πράματα από τούς προηγούμενους. Το Παιδί έχει καθαρά χέρια. Τί σημασία έχει και που έλεγε ότι  θα τα αλλάξει όλα; Σημασία έχει ότι δεν τα προκάλεσε αυτός. Οπότε τον συγχωρούμε για όλα όσα είπε ότι θα κάνει και δεν έκανε.

  Μα, δε περίμενε εξάλλου το Παιδί ότι οι ευρωπαίοι ήταν τελικά τόσο σκληροί και ανένδοτοι. Μπορεί να το είχαμε καταλάβει και διαπιστώσει όλοι οι υπόλοιποι αλλά ο (τότε, πρίν το 2015) υποψήφιος πρωθυπουργός τής Ελλάδας δεν το είχε καταλάβει και νόμιζε ως τότε ότι θα πρωθυπουργέψει σε έναν κόσμο αγγελικά (και Αγκελικά) πλασμένο όπου οι ευρωπαίοι εταίροι σε αγκαλιάζουν και σε χαϊδεύουν στοργικά στο κεφάλι.

  Ο Αλέξης είναι ικανός να μάς σκοτώσει όλους έχοντας εκείνο το ακαταμάχητο χαμογελάκι του και να ξεφορτώσει κατόπιν τα πτώματά μας μπροστά στην πόρτα τού Eurogroup ώστε να ευφρανθεί η καρδιά τών ευρωπαίων συνομιλητών-υπαγορευτών του. Ο μοναδικός λόγος που δεν το έχει κάνει ακόμα είναι ότι εκκρεμούν κάποια τεχνικά ζητήματα μεταφοράς δέκα εκατομμυρίων πτωμάτων. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να τού ασκήσει δίωξη κανένας και για τίποτα. Ακόμα και τότε η δικαιολογία του θα είναι ότι το έκανε για το καλό μας. Θα μάς πεί ότι αυτή είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας μας. Είναι ο Ηρώδης που εισακούει την Σαλώμη και αποκεφαλίζει τον Ιωάννη αλλά αυτή τελικά δεν ευχαριστιέται ούτε  με αυτό. Το κεφάλι όμως δεν ξανακολλάει. Ε, και; Και τί έγινε; Αν είσαι ο «έλληνας» πρωθυπουργός αρκεί ένα «συγγνώμη, λάθος». Αν ειδικότερα όμως είσαι ο Τσίπρας, τότε όχι απλά δεν ζητάς συγγνώμη, αλλά διεκδικείς και δάφνες για αυτό σου το κατόρθωμα.

  Πρέπει να απονεμηθεί στον «άνθρωπο» αυτόν βραβείο Νόμπελ θράσους και συνάμα βραβείο Όσκαρ υποκριτικών ικανοτήτων. Αφού πέρασε από την Βουλή ένα ολόκληρο, ολόδικό του Μνημόνιο με το πρόσχημα ότι θα το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί (βασικά ως 984 διαπραγματευτικά χαρτιά, όσες και οι σελίδες του) και θα πάει με αυτό στο Eurogroup τής 22ας Μαΐου ώστε να φέρει λύση για το χρέος, επέστρεψε κατόπιν από το Eurogroup με ύφος Τζέκινς Χάν, έχοντας έπαρση που αρμόζει μόνο σε μέγα στρατηλάτη νικητή πολέμου ενώ όχι μόνο δεν πήρε καμία απολύτως λύση για το χρέος, αλλά τούς έδωσε τον λόγο του και για επιπλέον μέτρα, πάντοτε εναντίον μας.

  Ο Χαρισματικός μας Ηγέτης είναι πραγματικά χαρισματικός με την έννοια ότι από την στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση τής χώρας δεν έχει σταματήσει να χαρίζει. «Χάρισμά σας όλα. Αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, σιδηρόδρομοι,τα πάντα» λέει σε γερμανούς, κινέζους, ιταλούς και λοιπούς διεθνείς άρπαγες. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος τόσο αφελής που να πιστεύει ότι τελικά εισπράττεται το τίμημα. Αλλά ακόμα και αν εισπράττονταν και ακόμα και αν ήταν υψηλό, πόση σημασία θα είχε; Πουλάς ποτέ δημόσια περιουσία; Ποτέ!

  Ο Τσίπρας είναι απέραντα ειλικρινής. Έλεγε προεκλογικά ότι επί αριστερής κυβέρνησης θα καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ και θα σταματήσει η πώληση τής δημόσιας περιουσίας. Πραγματικά το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά καταργήθηκε και η δημόσια περιουσία δεν πωλείται, αλλά χαρίζεται.

  Και για όσους αμφισβητούν το ότι δεν εισπράχθηκε τίποτα, τούς παραπέμπω στις επίσημες ανακοινώσεις ότι η αγορά τών δεκατεσσάρων αεροδρομίων από την Fraport έγινε με δανεικά (και αγύριστα) από τις εγχώριες (και όχι ελληνικές) τράπεζες. Τα οποία δανεικά και αγύριστα θα φορτωθούν ως «μαύρη τρύπα τών τραπεζών» στον γνωστό μ*λάκα έλληνα φορολογούμενο στην επόμενη ανακεφαλαιοποίηση με την απειλή ότι αν δεν τα αποπληρώσει θα τού κατασχεθεί ο τραπεζικός λογαριασμός, θα του πλειστηριαστεί το ακίνητο ή θα τον γδάρουν τέλος-πάντων ζωντανό για να φτιάξουν τρανό ανθρωποπέτσινο σακάκι από αυτά που φοράνε οι ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι που μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες πλένονταν με ανθρωποσαπούνια.

  Βέβαια η επίσημη αιτιολογία για αυτό είναι ότι το κράτος δεν είναι καλός διαχειριστής. Παρόλα αυτά οι υποδομές χαρίζονται σε κρατικούς φορείς των κρατών στα οποία αυτές χαρίζονται. Τί οξύμωρο σχήμα και αυτό! Μάλλον μόνο το δικό μας κράτος (δηλαδή η κυβέρνηση) το παίζει ότι δεν μπορεί να είναι καλός διαχειριστής ακριβώς ώστε έτσι να παρουσιάζει την παραχώρηση τής δημόσιας περιουσίας ως κάτι το αναπόφευκτο προκειμένου το κράτος να ελαφρυνθεί από ακόμα έναν ζημιογόνο οργανισμό.

  Ο Τσίπρας θα μείνει μνημείο ειλικρίνειας εις τούς αιώνες. Δεν ψεύδεται ποτέ. Η υποσχόμενη ανάπτυξη ήρθε ήδη από την πρώτη, αριστερή στιγμή. Μόνο που δεν μάς είπε ποτέ προεκλογικά ποιά χώρα ακριβώς εννοούσε ότι θα αναπτύξει. Διότι ως τώρα έχει αναπτύξει την Κίνα στην οποία χάρισε το πιό στρατηγικό λιμάνι τής ευρωπαϊκής ηπείρου, έχει αναπτύξει την Γερμανία όπου τής έστειλε μιά ολόκληρη γενιά νέων μας και τής έδωσε μαζί με τα αεροδρόμια και ο,τι άλλο ζητήσανε και έχει αναπτύξει επίσης τις γύρω βαλκανικές χώρες, όπως την Βουλγαρία, όπου έχουν ήδη «μεταναστεύσει» εκεί χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις

  Η ανεργία μειώνεται. Βεβαίως και μειώνεται. Μόνο που αυτό δεν συμβαίνει επειδή οι άνεργοι βρίσκουν κάποια εργασία αλλά επειδή φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση στο εξωτερικό ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους.

  Η φοροδιαφυγή πατάσσεται. Μόνο που η πάταξη δεν αφορά αυτούς που χρωστάνε εκατομμύρια εκατομμυρίων αλλά τον καστανά τής πλατείας που δεν έκοψε απόδειξη. Είμαστε όλοι ύποπτοι. Χρωστάμε σε ένα κράτος που δεν μάς χρωστάει τίποτα. Το κράτος φροντίζει ώστε ό,τι κάνει να είναι νόμιμο. Πώς; Ψηφίζοντας έναν νόμο! Έτσι, η ληστεία που γίνεται κάθε μέρα από την Εφορία σε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμών πολιτών που έχουν οφειλές προς αυτήν (δηλαδή όλοι μας) είναι καθ' όλα νόμιμη.

  Το σχέδιο πηγαίνει περίφημα. Η χώρα αποσυντίθεται στο όνομα πάντα τής σωτηρίας της. Μάς σώζουν κάθε μέρα που περνάει. Είμαστε ο πιό σωσμένος λαός στην ιστορία τής ανθρωπότητας. Το δόγμα τους είναι ότι «για να αναστηθείς θα πρέπει πρώτα να πεθάνεις». Όταν όμως σε πεθάνουν μετά δεν θα μπορείς να τούς κάνεις τίποτα αν αθετήσουν την εσχατολογική τους αυτήν υπόσχεση. Ο έλληνας μπροστά σε αυτήν την καταστροφή που τον έχει βρει αλλά και σε αυτήν που έρχεται, έχει μία και μόνη απάντηση: «όταν έρθουν οι εκλογές, θα σάς δείξω εγώ». Και κάπως έτσι περνάνε οι τριετίες, οι τετραετίας και η φράση αυτή επαναλαμβάνεται διότι πάντοτε ως τώρα, ο επόμενος είναι χειρότερος από τον προηγούμενο.

  Μήπως λοιπόν θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο, πιό αποδοτικό, ώστε να ξεμπερδεύουμε με συνοπτικές διαδικασίες με τον Τσίπρα και με τον κάθε μελλοντικό Τσίπρα αν διαπιστώνουμε ότι δεν εργάζεται για το δικό μας και μόνο συμφέρον και ότι έχει αθετήσει όλες του τις προεκλογικές υποσχέσεις; 

Διαβάστε όλα μου τα άρθρα:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top