Τα μέτρα τώρα, τον Ιούνιο οι αποφάσεις για το χρέος

Την εκτίμηση πως οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορούν να πάνε έως τον Ιούνιο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποσυνδέοντας για πρώτη φορά το θέμα από το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Ερωτηθείς για το χρέος από δημοσιογράφους στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών είπε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται και πως μπορεί να επεκταθούν έως και τον Ιούνιο. «Μπορεί να πάει έως τον Ιούνιο», ανέφερε σχετικά, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «δεν υφίστανται» οι διαρροές ότι μέτρα και αντίμετρα δεν θα ισχύσουν εάν δεν υπάρξουν πρώτα αποφάσεις για το χρέος.
Ο υπουργός ανέφερε πως το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα έρθει σύντομα στην Εθνική Αντιπροσωπεία – υπηρεσιακά στελέχη μιλούν για κατάθεσή του αύριο.
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου θα ενημερώσουν σήμερα μεταξύ 3 το απόγευμα και 9 το βράδυ του βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.
Να σημειωθεί πως το CNN Greece ήδη από τις 5 Μαΐου είχε αποκαλύψει πως οι αποφάσεις για το χρέος θα μετατεθούν για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Ήδη από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον είχε καταδειχθεί πως θα μπορούσε να απαιτηθεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να ληφθεί από το Eurogroup μια απόφαση για το ελληνικό χρέος στα «μέτρα» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μετέχοντες στη σύνοδο ανέφεραν στο CNN Greece πως η απόφαση θα ήταν πιο πιθανό να ληφθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, παρά σε εκείνο της 22ας Μάιου.
Νωρίτερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γιώργος Σταθάκης είχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα είναι ικανοποιημένη με μία περιγραφή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους στο Eurogroup αλλά και για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής http://www.cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top