Τελεσίγραφο και απειλή για χειρόφρενο από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Τελεσίγραφο προς την διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης έστειλαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, δηλώνοντας την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την προσεχή Δευτέρα, σε περίπτωση που δεν πληρωθούν ως αύριο τους μισθούς Μαρτίου και Απριλίου, καθώς και μέρος του δώρου Πάσχα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρός των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 2.300 εργαζόμενοι στον Οργανισμό, διεκδικούν και ζητούν εκ νέου, συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, και με τη συμμετοχή τόσο της δικής τους Διοίκησης όσο και εκείνης του ΟΑΣΘ, «ώστε επιτέλους να βρεθεί μια οριστική λύση για τη λειτουργία του Οργανισμού και την εξασφάλιση της ομαλότητας για το επιβατικό κοινό της πόλης».
Όπως επανέλαβε ο κ. Τσερμενίδης, το πρόβλημα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ δεν είναι μόνον τα οφειλόμενα, αλλά κυρίως η κόπωση όλων των τελευταίων μηνών και η ανασφάλεια που βιώνουν. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνοντας έναν μισθό, απαντώντας σε για την κρατική επιχορήγηση του μηνός Μαΐου, που έφτασε χθες στα ταμεία του Οργανισμού.
Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρό του, Χρήστο Στεφανίδη, να τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα ο νομικός σύμβουλος του Οργανισμού, προκειμένου να πάρει καθαρογραμμένη την απόφαση της διαιτησίας που τη περασμένη Δευτέρα αποφάσισε ότι για την εκκαθάριση του 2014 θα πάρουμε 4,6 εκατ. ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ, έναντι των 14,5 εκατ. που διεκδικούσαμε». Το προαναφερόμενο ποσό είναι άγνωστο πότε θα καταβληθεί στον Οργανισμό, καθώς θεωρείται πολύ πιθανόν το Δημόσιο να ασκήσει έφεση στην απόφαση της διαιτησίας.
Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, ο Οργανισμός έχει συμφωνήσει να λάβει δάνειο από την Εθνική Τράπεζα περίπου των 3,5 εκατ. ευρώ, με ενέχυρο την απόφαση της διαιτησίας για τα 4,6 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση, πάντως, του ΟΑΣΘ ζητεί από τους εργαζόμενους μικρή πίστωση χρόνου, αφού με τη επίσχεση εργασίας ο Οργανισμός χάνει ημερησίως έσοδα ύψους 170.000 ευρώ. http://www.cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top