Σαρανταοκτάωρη απεργία στον Πήγασο από τις 6 το πρωί αύριο

Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν την καταβολή ενός από τους πέντε οφειλόμενους μισθούς και πληρώθηκαν σήμερα ένα δεκαπενθήμερο

Σαρανταοκτάωρη απεργία προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ και τα σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο, στον Πήγασο. Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει να τους καταβληθεί σήμερα ένας από τους πέντε οφειλόμενους μισθούς, ωστόσο στους λογαριασμούς τους είδαν μόνο ένα δεκαπενθήμερο.

Έτσι, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας, από τις 06:00 της Τετάρτης, 10 Μαΐου 2017 έως τις 06:00 της Παρασκευής, 12 Μαΐου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ «η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Δεκεμβρίου 2016, Ιανουαρίου 2017, Φεβρουαρίου 2017, Μαρτίου 2017 και Απριλίου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων». Πηγή: Protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top