Συνελήφθη 30χρονος που είχε ρημάξει σπίτια και καταστήματα στην Αττική - Αναζητείται ο συνεργός του

Ένας 30χρονος από την Αλβανία συνελήφθη στο Νέο Ψυχικό καθώς ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε σπίτια, πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα μίνι μάρκετ σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας αναζητείται ένας 28χρονος, επίσης υπήκοος Αλβανίας, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της σπείρας.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία αντικαθιστούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους με αυτές άλλων οχημάτων, τις οποίες αφαιρούσαν λίγο πριν τη διάπραξη των ληστειών. Με το πέρας των έκνομων ενεργειών τους, δεν δίσταζαν να πυρπολούν τα προαναφερόμενα οχήματα, προκειμένου να εξαφανίζουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορούσε να τους ενοχοποιήσει.
Κατά την εγκληματική τους δράση, τα μέλη της ομάδας, φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, έφεραν πάντα γάντια, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες φορούσαν σακούλες ή ακόμα και κάλτσες πάνω από τα υποδήματα τους.
Οι δράστες δρούσαν σε ομάδες δύο, τριών ή και τεσσάρων ατόμων, προσέγγιζαν, πρώτες πρωινές ώρες κυρίως, τα καταστήματα- στόχους τους και αφού με την απειλή πυροβόλων όπλων (πιστόλια, καραμπίνα) και μαχαιριών ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν τις εισπράξεις από τα ταμεία, κινητά τηλέφωνα, εμπορεύματα κλπ. Κατόπιν επιβιβάζονταν στο όχημα τους και αποχωρούσαν ενώ καταγράφηκαν περιστατικά στα οποία κατά την διαφυγή τους αφαιρούσαν ιδιωτικά οχήματα των υπαλλήλων.

Σε περιπτώσεις που εισέρχονταν σε οικίες ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων τους ένοικους και αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και τα οχήματα τους με τα κλειδιά τους.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε ένα μαχαίρι επιβίωσης, καπέλα, κουκούλες, κάλτσες και πλαστικές σακούλες, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις εκ των οποίων 9 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο σε μίνι μάρκετ, δύο σε οικίες και δύο περιπτώσεις κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή. http://www.cnn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top